divendres, 24 d’abril del 2009

ford mustang




El Ford Mustang és un automòbil esportiu de tipus múscul / poni produït pel fabricant nord-americà Ford des de 1964. El Mustang és el símbol dels "cotxes de cavall", versions esportives dels compactes nord-americans d'abans de la crisi del petroli de 1973.
Iniciada la dècada de 1960, els automòbils esportius europeus Batia als seus rivals nord-americans. Mentre això continuaven construint cotxes grans i pesats amb motors grans i potents, els europeus tenien models més petits, lleugers i amb millor comportament en carretera, quedant endarrerits respecte a les noves marques d'importació al mercat nord-americà (que tenien poderosos motors) en vehicles més estilitzats i econòmics.
Però, durant la Segona Guerra Mundial, els soldats nord-americans van conèixer de primera mà cotxes europeus com el Giuletta d'Alfa Romeo i el Austin Healey 100. Així, el 1954 Ford va presentar el Thunderbird, que era pràcticament un roadster d'europeu i que va néixer per competir directament amb el Chevrolet Corvette, el clàssic superdeportivo nord-americà. El Thunderbird caló fons en els clients de l'època, però a començaments dels anys 60 va començar a perdre atractiu. Lee Iacocca, president de la Ford Motor Company va començar, al costat del seu equip de Ford, a dissenyar al substitut del Thunderbird.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada